Bölümümüze Ziyaret (15.03.2017)

15 Mart 2017 tarihinde Filistin – Hebron Üniversitesi’nden gelen akademik heyet bölümümüzü ziyaret etmiştir. İlgili etkinliğe ait ayrıntılar ve görseller aşağıda sunulmuştur.

– Prof. Ayed Salameh – Dean of Faculty of Agriculture in Hebron University.

– Dr. Sabri Saghir – Head of Food Processing and Nutrition Department.

– Mr. Raed Dayeh – Head of Animal Production and Protection Department.

– Mr. Ahmad Ghayyada – Grants Office Director and a steering committee member in Development & Improvement Project

-Eng. Abd Al-Rahman Abu Ras – Quality Manager at Alqasrawi Ltd.

– Eng. Doaa Zatari – Union of Agricultural Work Committees (UAWC) Hebron Office Manager

– Mr. Ashraf Alashhab – Member of Hebron Association for livestock

– Eng. Amal Wazwaz – Manager Assistant at Al-Juneidi dairy and food processing Ltd.

Misyon

Bölümümüzün öğrencilerine kazandırdığı nitelikli eğitim ve öğretim, teknik beceri, araştırma alışkanlığı ve akademik bilgi ile ülkemiz gıda sektörünün gelişmesini sağlayacak ve gıda mühendisliği alanında sektör ve üniversiteler ile birlikte nitelikli ve özgün akademik çalışmalar yapacak fertler yetiştirerek ülkemizin her yönden gelişmesine katkı sağlamaktır. Ayrıca dünya çapında gelişen modern teknolojileri yakından takip eden, sanayi-üniversite işbirliğini sağlamış, yetiştirdiği gıda mühendisleri ile ülkemizin gıda alanındaki ihtiyaçlarına katkı sağlayan ve toplumu bu alanda yönlendiren, problemleri analiz ederek bilimsel çözümler üreten, ulusal ve uluslararası platformlarda kabul gören, modern, araştırmacı, nitelikli hizmet veren, alanında uzman bireyler yetiştiren ve ürettiği bilgi ile örnek gösterilen bir araştırma kurumu olmaktır.

Vizyon

Ülkemiz gıda sektörünün lider kadrosunu oluşturacak, etkin ve yetkin araştırma becerisine sahip olan ve konusunda yenilikçi bilgiye ulaşmayı hedefleyen, gıda sektöründeki sorunlara modern bir yaklaşımla çözüm üreten, gıda sektörünün iyileştirilmesine ve sorunların çözümüne yönelik fizibilite çalışmaları yapabilen, dünya çapında öğretilen bilgiye ve beceriye sahip olan, mesleğini ve ülkesini seven, dürüst, mesleki etiğe sahip aydın Gıda Mühendisleri yetiştirmek, bununla beraber yapılan bilimsel çalışmalarla da ülkemizde olduğu kadar dünya çapındaki üniversitelerle yarışabilecek akademik seviyeyi yakalamaktır.

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, ANTALYA
gida@akdeniz.edu.tr